Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Seyhan’da her zaman “Sosyal Belediyecilik”

Seyhan’da her zaman “Sosyal Belediyecilik”

Akay “Amaç ‘engelli’ kavramını kaldırmak”

Akülü tekerlekli sandalyeler için Akü Sarj ünitesi

Seyhan Belediyesi, Sosyal Belediyecilik anlayisiyla ürettigi hizmetler çerçevesinde Engelli bireylerin yasam standardini yükseltmek amaciyla is ve islemler sürerken, Akülü tekerlekli sandalyeler için “Akü Sarj Üniteleri” 3 Aralik Engelliler gününde hizmete girdi.

Seyhan Belediyesi 3 Aralik Engelliler Gününde de, engelli bireylerin yasam kalitesini artirmak ve taleplerini karsilamak adina yaptigi çalismalar sürüyor.  Belediye, ‘Engelli Hizmetleri’ birimi ile Seyhan Ilçesi sinirlarinda yasayan ve bir engelinden dolayi yasam faaliyetlerini sürdürmekte güçlük çeken engelli bireylere hukuki danismanlik, psikolojik destek ve medikal malzeme destegi saglanmasi konusundaki katkisini sürdürüyor.

ENGELLILER GÜNÜNDE “AKÜ SARJ ÜNITELERI” HIZMETE GIRDI

Seyhan Belediyesince ilçenin degisik bölgelerine monte edilen akü sarj üniteleri de 3 Aralik Engelliler gününde faaliyete girdi. “Akülü sarj ünitesi” ile akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli birey, tekerlekli sandalyesini sarj edebilecek.  Böylece Engelli bireyler, akülü tekerlekli sandalyesiyle kent merkezine geldiginde sarjinin bitmesiyle yasadigi sorunlar ortadan kalkmis olacak.

ENGELLI BIREYLERE HER ZAMAN DESTEK

48 Engelli Derneginin katkilariyla belirlenen ihtiyaç sahibi engelli bireylere ziyaretler de gerçeklestiren Belediye ekipleri, engelli bireylerin ihtiyacina göre, evde Saglik ve Bakim Hizmeti de veriyor.  Ayrica, hastane karyolalari, akülü ve manuel tekerlekli sandalyeler, hijyen paketleri ve gida kolisi dagitimi gerçeklestirildi. Engelli bireylere, önümüzdeki süreçte de yardim ve destekler rutin olarak devam edecek.

AKAY “HEDEF ‘ENGELLI’ KAVRAMINI ORTADAN KALDIRMAK”

Birinci önceliklerinin dezavantajli gruplarin sorunlarini çözümlemek oldugunu vurgulayan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay “Düsüncemiz her alanda tümüyle “Engelsiz bir yasam” olusturmak.” dedi. Akay söyle devam etti;

“Bu düsüncemizin basinda engelliler hep ilk sirayi olusturdu. Aslinda topyekun kent içinde engelli kavramini ortadan kaldirmak gerekiyor. Ancak bunun için biraz zamana ihtiyaç var. Bedensel engelleri ortadan kaldirmak mümkün olmasa da, zihinlerimizdeki engelleri kaldirarak birçok sorunun üstesinden gelebiliriz. Yasadiginiz sorunlarinizin asilmasi umuduyla bir farkindalik günü olan, Engelliler gününüzü kutluyor ve sizi anladigimizi belirtiyoruz”

Bu arada Seyhan Belediye Baskan Yardimcisi Rukiye Çinkiliç, isi nedeniyle Belediyeye gelen engelli bireylerle, engelli belediye çalisanlarina karanfil vererek farkindalik günlerini kutladi.

 



  • Cumartesi 30.9 ° / 21.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 26.1 ° / 19 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 29.1 ° / 19.5 ° Güneşli